Twitter

     Twitter este o Retea Sociala si un serviciu de Micro-Blogging ce permite utilizatorilor sa trimita si sa citeasca actualizari numite si „tweets” . Tweet-urile sun mici texte publicate, de lungime pana-n 140 caractere care se afiseaza pe pagina de profil a utilizatorului, si sunt distribuite altor utilizatori care s-au inscris la el ( numiti followers ). Expeditorul poate restrictiona transmiterea la cercul de prieteni, sau in mod implicit, permite accesul oricui. Utilizatori pot trimite si primii tweet-uri prin website-ul Twitter, SMS-uri sau alte aplicatii. Serviciul este liber si gratis pe internet, dar, trimiterea de SMS-uri implica servicii de telefonie oferite de diverse companii, si deci se plateste.
De la crearea lui in 2006 de catre Jack Dorsey, Twitter a castigat popularitate in toata lumea. Este deseori descris ca SMS-ul Internetului.

     La noi a devenit foarte cunoscut, probabil prin protestele din Republica Moldova, unde sute de tineri s-au mobilizat via Tweeter si Facebook. Unii chiar au denumit evenimentele, Twitter Revolution. Mesajele care au circulat pe Twitter purtau tag-ul ( eticheta ) #pman , prescurtarea de la Piata Marii Adunarii Nationale – locul de intalnire a tinerilor. Dar aceasta nu a fost prima utilizare a unui tag twitter, la mobilizarea tinerilor in jurul unui eveniment. In Grecia, tagul #griots -greece riots- protestele din grecia – era folosit de tineri pentru a comunica legat de revolta.

In prezent, ( octombrie 2010 ) Twitter are aproape 100 milioane de useri, la finalul primului trimestru compania avand 80 milioane.

Co-fondatorul retelei de microblogging Evan Williams, spune ca, saptamanal, reteaua atrage un numar de useri cat intreaga populatie a statului sau natal, Nebraska – adica circa 1,8 milioane. Utilizatorii trimit zilnic peste 100 milioane de tweet-uri.

citeste si:

Etichete:  ,

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>