Totul despre link-uri ( All about links )

de James Peggie, traducerea Raul Zachia

Astazi vom arunca o privire asupra „legaturilor” („links” -in continuare la vom spune link-uri) si cum se relationeaza cu succesul sitului dv. Linkurile sunt foarte importante pt o optimizare organica si naturala pt motoarele de cautare ( SEO )De multe ori numarul de linkuri catre site-ul dv, determina locul pe care-l ocupa situl in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare mai ales pt cuvintele cheie importante.
Linkurile sunt si un mijloc de a conduce vizitatori de pe alte situri catre situl dv.

Ganditi-va la linkuri ca la orice contact de afaceri. Relationezi in afaceri pentru a face contacte din care compania dv. sa aiba de castigat. Linkurile vor aduce beneficii sitului si afacerii dv. Poti pune intrebari si discuta despre linkuri pe Blogul ‘Insights into Search for Business’.

Link-uri -Cateva definitii

Un „link” este un grup de cuvinte, o imagine, sau un ” hotspot ” pe o pagina web care, pe care daca faci click, te duce la alta pagina web. „Outbound links” (link-uri inspre afara pagini ) sunt linkuri folosite de motoarele de cautare in timp ce „scormoneste” prin situri. „Inbound links” (link-uri inspre pagina web) sunt o reflectare a popularitatii si relavantei sitului dv pt termenii de cautare.

Anchor text„, („Text Ancora„) sunt cuvintele folosite in cadrul linkului. Motoarele de cautare folosesc acest text pt a determina subiectul paginii tinta.

Un „link reciproc” este un link cu dublu sens care implica un link catre situl dv. dintr-o sursa externa, si un link de pe situl dv. catre sursa externa.

Un „link non-reciproc” sau „one-way link” este un link catre situl dv dintr-o sursa externa si fara link inapoi catre sursa.

Popularitatea linkului” este o tehnica folosita de motoarele de cautare pt a determina relevanta paginilor sitului . Implica examinarea retelei de conexiuni intre pagini . Aceasta este folosita pt a determina locul sitului in clasament (rank) ca pagini cu multe linkuri catre ea (inbound links)

O „campanie de construire de legaturi” foloseste la atragerea de noi linkuri catre situl dv ,facand cereri catre alte situri.

Un „link audit” analizeaza legaturile catre paginile sitului. Puteti astfel identifica paginile cu nivel redus de linkuri si sa cautati strategii pt a le imbunatatii.

Link auction” este achizitionarea de linkuri de valoare inalta printr-un proces de licitare.

O „ferma de linkuri ” (” link farm ” ) este o metoda de spam care implica constructia de siituri cu scopul de a adauga linkuri pt a „ridica” situl. Evitati aceasta metoda, pt ca motoarele de cautare penalizeaza siturile implicate in aceasta practica..

Linkurile sunt necesare daca doriti ca situl dv sa fie bine cotat de motoarele de cautare. Linkurile de cea mai inalta valoare vin de la siturile care au legatura cu continutul sitului dv. Linkurile non-reciproce se pare ca ofera cele mai multe beneficii ca rezultate. Cea mai buna cale pe care s-o urmezi in constructia de linkuri este ca acesta sa fie un proces natural , in loc de un proces brusc in care sa incercati sa cresteti numarul de linkuri .Constructia de linkuri pt un Nou Website Constructia de linkuri este o zona importanta pt websiturile de afaceri. Este o excelenta cale de a promova afacerea dv. Si este , de-asemenea critica pt cotarea de catre motoarele de cautare . Ganditi constructia de linkuri ca si crearea unei retele pt situl dv. Cu cat mai multi oameni stiu despre existenta sitului dv. si pot sa-l gaseasca, cu atat mai bine. Ca si crearea unei retele constructia de linkuri este destul de simpla. Totul este comunicare. In schimb trebuie sa investesti o gramada de timp. Iata procesul de baza in constructia de linkuri: Trebuie sa gasiti websituri care sa doreasca sa faca link (catre situl dv). Trebuie sa faceti o cerere pt a obtine linkuri de la aceste situri. Apoi, trebuie sa asteptati un raspuns la cererea dv. Trebuie sa organizati linkurile in situl dv. In sfarsit , trebuie sa va asigurati ca linkul se afla la locul sau. Dupa cum vedeti, acest proces implica in mare masura participarea altor persoane. Nu exista nici o garantie ca oamenii vor coopera sau te vor ajuta.

Cea mai simpla cale pentru a construi linkuri pt un nou sit, este printr-un program de inscriere in Director Cele mai bune linkuri pentru situl dv. sunt linkurile non-reciproce, Cu alte cuvinte, un vot pentru situl dv. de la un alt sit, pt care nu ati platit printr-un link reciproc. Directoarele sunt ideale pt aceasta, Nu numai atat, directoarele sunt folosite in mod frecvent datorita modului in care datele sunt prezentate.

Persoane fara scrupule, au gasit metode pentru a construi linkuri in mod artificial, fara munca. Aceste pachete de linkuri sau ferme de linkuri pot aduce o gramada de linkuri repede, dar de asemenea pot duce la suspendarea siteului de catre motoarele de cautare. Se pare ca si Google are un filtru de linkuri ca parte a actualului sau algoritm . Se pare ca acesta penalizeaza fiecare sit care construieste link-uri prea repede, sau aceste linkuri par a fi nenaturale. Acest tip de campanie de constructie de linkuri, trebuie evitata.

Dupa cum ati observat in viata, nu exista multe sisteme de imbogatire rapida. Acelasi lucru e valabil si la constructia linkurilor. Adevarul e ca „culegi ceea ce semeni” . Vestea buna e ca acest efort va fi rasplatit, linkurile pe care le construiesti vor fi naturale, si de valoare pt. dv.

Cateva cuvinte de incheiere:

 

  • Un continut de calitate in site-ul dv. va face ca posesorii de situri sa doreasca sa faca linkuri catre situl dv.
  • Nu va temeti sa cereti ca alti posesori de situri sa faca linkuri catre situl dv.
  • Ce este scris ca „text ancora” este foarte important
  • Este alegerea dv. catre cine faceti link si aveti un cuvant de spus despre cine face link catre situl dv.
  • Nu incercati sa pacaliti cu linkurile, este un joc periculos.
Etichete:  , ,