TLD tagged posts

Cum aleg numele domeniului ?

     Numele de Domeniu este format dintr-un sir de caractere alfanumerice ( fara caracatere speciale, dar poate contine „-” ), urmate de caracterul punct si o particula ( TLD ) . Particula ce urmeaza punctul poate fi .ro, .eu, .com, .info, .biz …

Numele domeniu este de forma:

www.numedomeniu.tld unde tld poate fi .ro, .eu, .com, .info, .biz …

     Alegerea numele domeniului este foarte importanta pt evolutia ulterioara a sitului dv. E bine ca numele de domeniu pe care-l inregistrati sa fie scurt, sa fie relevant pt. domeniul dv. de activitate, si sa contina macar un cuvant cheie. E preferabil sa nu contina mai mult de 2 cuvinte despartite de „-” sau nedespartite.

     Faceti o lista de nume de domeniu si apoi verificati disponibilitatea lor in pagina „Este domeniul liber ?”

TLD

     TLD sau domeniu de nivel superior (top-level domain în engleză) este ultima parte componentă a unui nume de domeniu în Internet. De exemplu, în cazul domeniului max-it.ro, TLD-ul este .ro . Pt. 8im.biz TLD este .biz .

     Domeniile de nivel superior sunt gestionate de către IANA- Internet Assigned Numbers Authority (autoritatea pentru atribuirea numelor şi numerelor în Internet). Acestea sunt de trei tipuri:

domenii naţionale (ccTLD – country code TLD): folosite de ţări sau de teritorii independente. Au lungimea de două litere, de exemplu ro pentru România.
domenii generice (gTLD – generic top-level domain): folosite (cel puţin teoretic) de anumite categorii de organizaţii (de exemplu, com pentru organizaţii comerciale). Are trei sau mai multe litere...