SEO tagged posts

Actualizarea algoritmului Google face SEO fara rost ?

Îngrijorat din cauza penalizărilor datorate Google Penguin, pentru supra-optimizare?

Atenţie la acest sfat.

Dacă site-ul dumneavoastra a fost considerat SPAM, Google poate a coborat de câteva (sau mai multe) ori site-ul , în paginile cu rezultatele SERP.

Indiferent de ceea ce sa întâmplat cu această actualizare SEO ( SEOSearch Engine Optimization optimizare pentru motoarele de cautare ) este important pentru dv. sa faceti ceva. Google nu se va opri, probabil, in a optimiza şi ajusta algoritmii sai. Munca de SEO nu va fi niciodată terminata.  Google nu a va inceta sa incerce sa-si imbunatateasca algoritmii,  Este modul in care crede ca isi va trage partea leului din piata de cautare, luand fata super-raufacatorilor care spera sa găsească modalităţi de fals, pentru a ajunge sus in lista de cautare.

Super optimizati si veti fi penalizati

Presupun că sunteţi familiarizaţi cu termenul de Search Engine Optimization -Optimizare pentru Motoarele de Cautare, alias SEO, pentru că toată lumea pare a fi. Ei bine, acest articol va fi despre SEO. Vreau să avertizez cititorii despre supra-optimizarea site-ului sau a blog-ului, deoarece acest lucru poate sa duca la penalizare de către motoarele de căutare.

Optimizare pentru motoarele de cautare -SEO

Optimizarea pentru motoarele de cautare  sau SEO  (Search Engine Optimization), este activitatea de optimizare, in scopul pozitionarii cat mai bune a web sitului in SERP -lista furnizata de motoarele de căutare la o interogare dupa cuvinte cheie. Aceasta se face prin imbunatatirea continutului sitului, precum si a modificarii unui set de parametrii..

Un site pentru a fi eficient, trebuie sa poată fi „gasit” uşor de catre motoarele de căutare şi astfel de către vizitatori. Pentru asta este esential ca site-ul sa fie pozitionat cat mai in fata in SERP
SEO se face...

Totul despre link-uri ( All about links )

de James Peggie, traducerea Raul Zachia

Astazi vom arunca o privire asupra „legaturilor” („links” -in continuare la vom spune link-uri) si cum se relationeaza cu succesul sitului dv. Linkurile sunt foarte importante pt o optimizare organica si naturala pt motoarele de cautare ( SEO )De multe ori numarul de linkuri catre site-ul dv, determina locul pe care-l ocupa situl in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare mai ales pt cuvintele cheie importante.
Linkurile sunt si un mijloc de a conduce vizitatori de pe alte situri catre situl dv.

Ganditi-va la linkuri c...

Google e pe primul loc

     Importanta motoarelor de cautare, si in special al liderului lor, Google este relavata in studiul de mai jos:

     Cu 51,98% din totalul vizitelor efectuate pe Internet, motoarele de cautare sunt principala sursa de Trafic pentru site-urile romanesti. Google este preferatul romanilor la cautari online, cu un zdrobitor 97,16%. La mare distanta se afla Yahoo, cu putin peste un procent (doar 1,44%), iar pe locul 3 se situeaza Bing cu 0,42%.

     Studiul efectuat de trafic.ro in perioada 1 decembrie 2009 – 15 ianuarie 2010 pe baza datelor de audienta a peste 46.000 de site-uri romanesti active.

Mo...

Marketing Online

Serviciu de marketing, centrat pe internet, analizeaza prezenta companiei, a produselor si serviciilor sale pe internet. Avand ca sprijin SEO – Search Engine Optimization, pe baza studierii pietei online, a concurentei si a potentialilor clienti, se fac predictii si se construiesc campanii de promovare online, bine targetate,

Marketing OnLine Serviciul de Marketing OnlineMOL este dedicat companiilor care nu au un serviciu de Marketing dedicat, vor sa-si externalizeze acest serviciu, sau externalizeaza numai componenta online. Fara un studiu de piata adecvat, si un set de masuri de promovare a produselor si serviciilor, activitatea de vanzare are de suferit. MOL se substituie unui departament de marketing, la niste costuri reduse dar cu rezultate excelente.

Marketing-ul On-line / Online presupune:

  • S...

SEO si web design

De Irina Ponomareva

De obicei cand vorbim despre relatia dintre SEO si web design, are relevanta partea tehnica a design-ului paginilor web si nu partea vizuala (desi anumite aspecte ale design-ului vizual au impact asupra SEO/SEM asa cum vom demonstra in cele ce urmeaza)
Unul dintre cele mai recente trand-uri in industria SEO este acela de a pune din ce in ce mai mult accent pe calitatea design-ului web in cadrul procesului SEO. Daca doriti sa aveti succes online pe termen lung, trebuie sa stiti exact cum SEO si design-ului sunt integrate.

Algoritmul Google, 10 factori pozitivi

10 Factori care influenteaza in mod pozitiv pozitionarea sitului dv. in raport cu Motoarele de cautare. Parerile unora dintre cei mai cunoscuti specialisti SEO

 

  1. Folosirea covintelor cheie in titlu : observati ca aveti taguri HTML care reflecta termenii cheie dupa care va fi gasit site-ul dumneavoastra. Acest sfat il dau inca de cand am inceput sa scriu despre SEO in 1996. Chiar si dupa 11 ani acest element este cel mai important in opinia multor specialisti – Danny Sullivan, Search Engine Lan
  2. Popularitatea Golbala a link-ului : (“link-ul total” este masurat prin intermediul link-urilor de pe toate site-urile de pe web – aprecierea se face atat calitativ cat si cantitativ). “Ganditi-va la un site ca la un oras...

Search Engine Optimization

     Activitate de optimizare a website-urilor prin imbunatatirea PageRank-ului pentru Cuvinte cheie relevante cu scopul de a fi usor citite si intelese de catre programele de motoarelor de cautare.

Pay Per Click

Metoda de Marketing care consta in platirea companiilor ce detin Motoare de cautare sau companiilor de publicitate cu scopul de a posta reclama in pozitie favorabila langa rezultatele cautarii sau pe alte site-uri. Se plateste in functie de numarul clickuri facute de vizitatori pe reclama postata.
(Vezi si Search Engine Advertising si Search Engine Marketing)