motoare de cautare tagged posts

Super optimizati si veti fi penalizati

Presupun că sunteţi familiarizaţi cu termenul de Search Engine Optimization -Optimizare pentru Motoarele de Cautare, alias SEO, pentru că toată lumea pare a fi. Ei bine, acest articol va fi despre SEO. Vreau să avertizez cititorii despre supra-optimizarea site-ului sau a blog-ului, deoarece acest lucru poate sa duca la penalizare de către motoarele de căutare.

Totul despre link-uri ( All about links )

de James Peggie, traducerea Raul Zachia

Astazi vom arunca o privire asupra „legaturilor” („links” -in continuare la vom spune link-uri) si cum se relationeaza cu succesul sitului dv. Linkurile sunt foarte importante pt o optimizare organica si naturala pt motoarele de cautare ( SEO )De multe ori numarul de linkuri catre site-ul dv, determina locul pe care-l ocupa situl in paginile de rezultate ale motoarelor de cautare mai ales pt cuvintele cheie importante.
Linkurile sunt si un mijloc de a conduce vizitatori de pe alte situri catre situl dv.

Ganditi-va la linkuri c...

Google e pe primul loc

     Importanta motoarelor de cautare, si in special al liderului lor, Google este relavata in studiul de mai jos:

     Cu 51,98% din totalul vizitelor efectuate pe Internet, motoarele de cautare sunt principala sursa de Trafic pentru site-urile romanesti. Google este preferatul romanilor la cautari online, cu un zdrobitor 97,16%. La mare distanta se afla Yahoo, cu putin peste un procent (doar 1,44%), iar pe locul 3 se situeaza Bing cu 0,42%.

     Studiul efectuat de trafic.ro in perioada 1 decembrie 2009 – 15 ianuarie 2010 pe baza datelor de audienta a peste 46.000 de site-uri romanesti active.

Mo...

Cum aflu numarul de linkuri catre un site ?

Numarul de Link-uri care vin catre un site determina in mare masura Pagerank-ul unui site si pozitia in lista de rezultate ( SERP ) la cautarea cu un Motor de cautare dupa un termen. Pentru a afla numarul de linkuri care vin catre situl dumneavoastra folositi una sau mai multe din metodele de mai jos:

Websit invizibil -Este situl meu indexat ?

de James Peggie, traducerea Raul Zachia        
Pagina sponsorizata de Elixir Systems ,– a search marketing company located in Scottsdale, Arizona.

     Articolul va acoperii cateva din aspecte legate de Indexarea websiturilor de catre motoarele de cautare. Indexarea este procesul procesul prin care robotii motoarelor de cautare cauta cuvinte in websitul dv si le stocheaza in baze de date, astfel incat, pagina sa fie regasita atunci cand un termen de cautare este folosit. Cheia problemei este sa fiti sigur ca intregul sit este indexat. Puteti pune intrebari si puteti sa adaugati comentarii la ‘Insights into Search for Business’ Blog.

     Stiati ca o mare majoritate de pagini web nu sunt indexate, si nu sunt vizibile pe WEB ? Se estimeaza ca exista un numar enorm de pagi...

10 moduri de a vă mării traficul pe websitul dumneavoastră

de Titus Hoskins

     Pentru a avea un website de succes trebuie sa aveţi trafic sau vizitatori pe site. Fără trafic site-ul dumneavoastră perfect nu este de nici un folos; la fel de bine ar putea să nu existe .
     Mai mult de atât, pentru că traficul este un element esenţial pentru orice site de succes mulţi programatori incepători fac greşeala să creada ca tot traficul este creat la fel. O uriaşă gresală.

     Daca traficul este regele, traficul cu ţintă este Zeu. Tot traficul este bun dar este o mare diferenţă între traficul obişnuit si traficul cu ţinta. Cineva care foloseşte link-ul site-ului dumneavoastra şi caută exact produsul sau informaţia dispusă de dumneavoastră este considerat a fi “target visitor”...

Yahoo

     Motor de cautare , Director WEB , Portal. Foarte cunoscut si foarte utilizat.

     Cel mai cunoscut serviciu este Yahoo Messanger, serviciu gratuit care va permite sa vorbiti cu prieteni dumneavoastra care sunt online expediandu-le mesaje instantanee.

SERP

     Search Engine Results Page. Este lista de pagini web, returnata de motorul de cautare, ca raspuns la o interogare cu Cuvinte cheie. Rezultatul, include in mod normal, o lista de pagini web, cu titluri, o legatura (Link) catre pagina, si o scurta descriere, aratand unde cuvintele cheie s-au potrivit continutului din pagina. SERP se poate referii la o singura pagina de legaturi returnata, sau la setul de linkuri returnat pentru o cautare.

     Rezultatele includ in mod normal o lista de pagini web, cu titluri, un link catre pegini, si o mica descriere aratand unde cuvintele cheie se potrivesc continutului din pagina. SERP se poate referii la o singura pagina de linkuri, sau la tot setul de linkuri returnate la o interogare de cautare.

Cum sunt generate intrarile SERP ?

     Prin...

Search Engine Advertising

     Metoda de Marketing care consta in platirea companiilor ce detin Motoare de cautare cu scopul de a le fi asigurata o clasare buna, sau postarea de reclama in pozitie favorabila langa rezultatele cautarii ( cunoscuta ca Pay per Click )

Pay Per Click

Metoda de Marketing care consta in platirea companiilor ce detin Motoare de cautare sau companiilor de publicitate cu scopul de a posta reclama in pozitie favorabila langa rezultatele cautarii sau pe alte site-uri. Se plateste in functie de numarul clickuri facute de vizitatori pe reclama postata.
(Vezi si Search Engine Advertising si Search Engine Marketing)