e-mail tagged posts

Web mail

  Webmail este o metoda de accesare a casutei dumneavoastra e-mail asociată unui domeniu, de oriunde si oricând. Este de tipul celei folosite in Yahoo Mail. Practic, daca sunteti conectat la internet, si este instalat un browser, va puteti citi mailurile, de pe serverul care va gazduieste domeniul, daca nu cumva mailul nu a fost descarcat deja. Aceasta facilitate va este furnizata in general in pachetul dv. de gazduire a sitului dumneavoastră, pentru un anumit domeniu.

SPAM

 1. Mesaj electronic (e-mail) nesolicitat, repetat, trimis la un nr. mare de adrese
 2. Text ascuns in corpul site-ului a carui font are aceasi culoare sau culoare asemanatoare cu cea a fundalului, ce nu poate fi citit de vizitatorul uman, dar va fi gasit de Crawler-erele Motoarelor de cautare . Acest mesaj ce contine cuvinte cheie are un rol de intoxicare a motoarelor de cautare.
 3. Spamming -Procesul de expediere a Mesajelor electronice (e-mail) nesolicitate

     Termenul de spam a fost utilizat pentru prima dată în S.U.A. ca o prescurtare pentru non – Solicited Pornography and Marketing Acted.

     Spamul desemneazã un mesaj electronic cu caracter comercial, care este trimis în masă unor persoane cu care expeditorul nu a avut contact și a căror adrese de mail au fost obținută fără cons...

Server

     Un server este un echipament hardware – un calculator – care furnizeaza servicii altor aplicatii (numite aplicatii client), aflate pe acelasi calculator sau pe calculatoare diferite.

     Intreaga structura a Internetului se bazeaza pe modelul de server-client. Milioane de servere, din toata lumea, sunt conectate la Internet si ruleaza continuu, pentru a deservii cereri venite din partea clientilor.

Servicii oferite pe Internet de servere sunt:

 • Servicii Web;
 • Domain Name System (DNS);
 • Posta electronica (electronic mail);
 • Transfer de fisiere (file transfer);
 • Mesagerie instant (instant messaging); fisiere audio si video, jocuri.

Fiecare actiune initiata de un utilizator al Internetului, este deservita de unul sau mai multe servere din Internet.

Lista de e-mail

Listele de e-mail permit trimiterea de e-mail-uri unui numar mare de contacte, intr-un mod simplu, si eficient. Practic, daca lista lista@site.ro contine 100 de contacte, trimitand un mail la aceasta adresa, acesta va ajunge la toate cele 100 de contacte incluse in lista. Lista de e-mail este asociata cu un panou de administrare de unde se seteaza caracteristicile listei, se pot adauga, modifica, sterge si administra contacte.

Dintre optiunile listelor mentionam:

 • Generale
  • Nume lista
  • Adresa administrator – adresa de e-mail a administratorului
  • lista moderata / nemoderata – O lista moderata este o lista in care trimiterea mesajelor catre membrii listei este conditionata de acceptul administratorului.
  • Heder – Continutul headerului e-mailului .
 • Optiuni de limba – se alege limba panoului de ...