domeniu tagged posts

Domenii .tel

domenii .telDe acum veti putea fi gasit usor de catre clienti, prieteni, familie, asociati, de oricine doriti, oriunde ati fi pe glob. Domebiul .tel afiseaza informatiile pe care le doriti a fi cunoscute, fara a fi nevoie pentru asta de gazduire. Cu un simplu telefon mobil conectat la internet, veti fi gasit si contactat, la numele-dumneavoastra.tel sau firma-dumneavoastra.tel.

Nume domeniu -studiu de caz

     Numelui de Domeniu al site-ului dv. este un factor extrem de important in calcularea Pagerank-ului si in consecinta, in poziţionarea lui in lista de rezultate returnata de catre motoarele de cautare ( SERP ). Practic este mai important dacât primele Cuvinte cheie din Meta-tag-ul corespunzator

Am recomandat intotdeauna ca numele domeniului sa conţina cuvinte cheie semnifcative pentru topica sitului.

Perdele si Draperii      Un exemplu edificator, este cazul sitului construit pt Decosistem companie care se ocupa in principal de producţia perdelelor si draperiilor. Exista domeniul decosistem.ro precum si un sit . S-a decis redesignul sitului. Noi am propus beneficiarului ca pe langa redesignul sitului si inregistrarea unui domeniu nou, care sa descrie mai indeaproape activitatea.

Dintre ...

Cum aleg numele domeniului ?

     Numele de Domeniu este format dintr-un sir de caractere alfanumerice ( fara caracatere speciale, dar poate contine „-” ), urmate de caracterul punct si o particula ( TLD ) . Particula ce urmeaza punctul poate fi .ro, .eu, .com, .info, .biz …

Numele domeniu este de forma:

www.numedomeniu.tld unde tld poate fi .ro, .eu, .com, .info, .biz …

     Alegerea numele domeniului este foarte importanta pt evolutia ulterioara a sitului dv. E bine ca numele de domeniu pe care-l inregistrati sa fie scurt, sa fie relevant pt. domeniul dv. de activitate, si sa contina macar un cuvant cheie. E preferabil sa nu contina mai mult de 2 cuvinte despartite de „-” sau nedespartite.

     Faceti o lista de nume de domeniu si apoi verificati disponibilitatea lor in pagina „Este domeniul liber ?”

TLD

     TLD sau domeniu de nivel superior (top-level domain în engleză) este ultima parte componentă a unui nume de domeniu în Internet. De exemplu, în cazul domeniului max-it.ro, TLD-ul este .ro . Pt. 8im.biz TLD este .biz .

     Domeniile de nivel superior sunt gestionate de către IANA- Internet Assigned Numbers Authority (autoritatea pentru atribuirea numelor şi numerelor în Internet). Acestea sunt de trei tipuri:

domenii naţionale (ccTLD – country code TLD): folosite de ţări sau de teritorii independente. Au lungimea de două litere, de exemplu ro pentru România.
domenii generice (gTLD – generic top-level domain): folosite (cel puţin teoretic) de anumite categorii de organizaţii (de exemplu, com pentru organizaţii comerciale). Are trei sau mai multe litere...

Nume Domeniu

Pentru ca un sit sa poata fi identificat usor pe internet, acesta trebuie sa primeasca un nume ( de domeniu ). Vizitatorii vor ajunge la acest sit introducand numele domeniului in casuta alocata pt aceasta de browser.

Numele de domeniu este format dintr-un sir de caractere alfanumerice ( fara caracatere speciale, dar poate contine „-” si „_” ), urmate de caracterul punct si o particula ( TLD ) . Particula ce urmeaza punctul poate fi .ro, .eu, .com, .info, .biz …

Se poate opta pt una din urmatoarele variante:

Nume de domeniu propriu ( contracost )
Nume de domeniu furnizat ( gratuit de obicei, se ofera impreuna cu gazduire gratuita )

Nume de domeniu propriu

Este de forma:

www.numedomeniu.com .

E bine ca numele de domeniu pe care-l inregistrati sa fie scurt, sa fie relevant pt. domeniul dv...