blog tagged posts

Web 2.0

     „Web 2.0 este un termen care desemnează o mulţime întreagă de aspecte interactive şi colaborative ale Internetului, şi aici în special ale World Wide Web, de natură foarte recentă – apărute prin anii 2004-2005. Deci la Web 2.0 nu este vorba de versiunea doua a unui software sau a unei tehnici Web. Inventatorul şi promotorul termenului Web 2.0 este Tim O’Reilly. Pentru diferenţiere, tradiţiile Web care existau până la apariţia Web 2.0 sunt numite Web 1.0.” ( sursa -Wikipedia )

     Modul de prezentare a informatiei este colaborativ si interactiv. Exemple tipice pt acestea sunt Blogurile Wiki,  Retele Sociale, programe de comunicare, etc.

Twitter

     Twitter este o Retea Sociala si un serviciu de Micro-Blogging ce permite utilizatorilor sa trimita si sa citeasca actualizari numite si „tweets” . Tweet-urile sun mici texte publicate, de lungime pana-n 140 caractere care se afiseaza pe pagina de profil a utilizatorului, si sunt distribuite altor utilizatori care s-au inscris la el ( numiti followers ). Expeditorul poate restrictiona transmiterea la cercul de prieteni, sau in mod implicit, permite accesul oricui. Utilizatori pot trimite si primii tweet-uri prin website-ul Twitter, SMS-uri sau alte aplicatii. Serviciul este liber si gratis pe internet, dar, trimiterea de SMS-uri implica servicii de telefonie oferite de diverse companii, si deci se plateste.
De la crearea lui in 2006 de catre Jack Dorsey, Twitter a castigat populari...

Blog

Este un websit in care intrarile se fac in format de jurnal si sunt afisate in ordine invers cronologica, adica, ultimele se publica in fata. Blogurile furnizeaza de obicei stiri si comentarii relativ la un subiect. Exista bloguri personale.Un blog tipic contine text, imagini si linkuri catre alte bloguri, websituri sau alte media cu legatura cu topica blogului. Majoritatea blogurilor sunt textuale, altele sunt focalizate pe fotografii ( fotoblog ), video ( vlog ), sau audio ( podcasting ).

(traducere adaptata dupa wikipedia)

     Blog AdrianMaxim.ro Asa cum rezulta din definitia de mai sus, un blog este un site...