Super optimizati si veti fi penalizati

Presupun că sunteţi familiarizaţi cu termenul de Search Engine Optimization -Optimizare pentru Motoarele de Cautare, alias SEO, pentru că toată lumea pare a fi. Ei bine, acest articol va fi despre SEO. Vreau să avertizez cititorii despre supra-optimizarea site-ului sau a blog-ului, deoarece acest lucru poate sa duca la penalizare de către motoarele de căutare.

Forme comune de supra-Optimizare pentru motoarele de cautare:

 1. Repetarea cuvintelor cheie sau expresii de cuvinte cheie de prea multe ori.
 2. Ruperea fluxului adecvat de paragrafe într-un articol  pentru a facilita umplerea cu cuvinte cheie.
 3. Supra-accentuarea articolului sau mesajului dumneavoastră prin folosirea de repetitii, modificatori de text, cum ar fi etichetele bold, italic sau titlu.
 4. Achiziţionarea de Inbound link, sau Link Exchange cu surse de slaba calitate.
 5. Crearea de Back link lăsând comentarii pe bloguri sau forumuri şi folosind în mod repetat acelaşi text ancoră ( Anchor Text ).

Supra-optimizarea va creste rank-ul ( Pagerank )organic pe termen scurt, dar in cele din urma Robotii demotoarelor de căutare  vor semnala site-ul tau.

Practici bune de optimizare

 1. Adaugati conţinut unic şi util, cu densitate de cuvinte cheie ( Keyword Density ) corespunzătoare. Conţinutul unic şi relevant este unul dintre principalii factori pe care il cauta algoritm Google  -iteraţia Panda.
 2. Optimizaţi-vă articolele, incluzand cuvintele cheie principale sau expresii de cuvinte cheie în titlu şi etichete ( Tag ) de tip descriere , care ar trebui să fie, de asemenea, unice pentru fiecare pagină.
 3. Includeţi cuvinte cheie în poziţia Tag-uri,  la începutul şi la sfârşitul articolului, in plus folositi variaţii ale cuvintelor cheie presărate in  tot conţinutul. Oricum, asiguraţi-vă că inclusiv cuvintele cheie permit  continuarea frazei corect gramatical, şi că, frazele au sens.
 4. Cuvintele cheie sa aiba URL-ul optimizat. Pentru bloggeri, asta înseamnă ca permalinks-ul dvs. ar trebui să se bazeze pe cuvântul cheie sau expresia cuvânt cheie, şi nu numere sau date.
 5. Nu faceti Link-ul prea in adâncime, in foldere. Utilizaţi pentru continut cat mai putine foldere posibil. De exemplu: nu folositi o structura de director cum ar fi articole / SEO / numepagina.html şi un alt director socialmedia / Twitter / numepagina.html, şi aşa mai departe. Mai bine, foloseste SEO ca folder, şi plasaţi fiecare fisier HTML legat  acolo. Idem pentru un folder denumit socialmedia. Poate fi mai uşor să ai foldere care definesc conţinutul în detaliu atunci când sunteţi în căutarea a ceva, dar  acest lucru este în detrimentul de optimizarii.
 6. 6. Articolele şi clipurile video ar trebui să fie interconectate pentru conţinut aferent, la fel şi articolele conexe sa fie legate între ele. Acest lucru va ajuta foarte mult sa „aplatizati” arhitectura site-ului dvs..

7. Este bine sa aveti  numai Inbound link relevante, de înaltă calitate,  şi Outbound links numai la site-uri legate cu rang ( Pagerank ) mai mare decat al dv., dacă este posibil.

Urmand aceste câteva linii directoare de baza SEO,  veti câştiga un surplus de trafic organic, Din contra, supra-optimizarea site-ului tau poate duce la penalizari.

Dacă sunteţi vinovat de supra-optimizare, nu mai faceti acest lucru acum şi am sugera sa mergeti şi editati unele dintre mesajele si  articolele site-ului tau, precum si titlurile de pagină şi etichetele de descriere care au nevoie. Aş recomanda, de asemenea, sa revizitati blogurile sau forumurile ce au comentarii anterioare si editati sau stergeti orice link repetitiv de ancorare în cazul în care opţiunea este disponibilă. Apoi, mergeti mai departe, rămânem la practicile standard de optimizare si veti evita cel mai probabil o palmă Google sau altă formă de  sancţionare pentru supra-optimizare.

articol dupa Len Bowcott din SEO News

____________________________

Len Bowcott este un affiliate marketer din 1995, si a inceput recent sa ofere servicii de consultanta pentru clientii care doresc sa-si accentueze prezenţa lor online.