SEO

     SEO – Search Engine Optimization sau Optimizarea pentru Motoarele de cautare , este activitatea de optimizare, in scopul pozitionarii cat mai bune a web sitului in lista furnizata de motoarele de căutare ( SERP ) la o interogare dupa Cuvinte cheie. Aceasta se face prin imbunatatirea Pagerank-ului paginilor web si a continutuli sitului, cu scopul de a fi usor citite si intelese de catre programele de motoarelor de cautare.

     Un sit pentru a fi eficient, trebuie sa poată fi „gasit” uşor de catre motoarele de căutare şi astfel de către vizitatori.

     Această activitate se face obligatoriu la construcţia sitului, dar şi pe parcursul vieţii acestuia. De aceasta va depinde apoi poziţia sitului dv. în lista pe care o returneaza motorul de căutare, precum Google, Yahoo, etc… la o căutare dupa anumiţi termeni.

     Activitatea SEO este complexa. Opiniile sunt diverse, uneori contradictorii. Ceea ce va intereseaza pe dumneavoastra, ca beneficiar, sunt insa REZULTATELE. Nu acceptati sa platiti ” SEO ” ci platiti numai rezultatele verificabile ale activitatii de SEO, de genul ” pozitionarea sitului in lista pe primele 3 pagini la cautare pe google dupa cuvintele cheie ” cuvant1 cuvant2 „.

Exemple:

Câteva lucruri pe care trebuie sa le ştie toţi posesorii şi viitorii posesori de websituri:

Denumirea domeniului

Este bine ca Numele Domeniului sa contina un cuvant cheie relevant pentru domeniul dv. de activitate. De exemplu, daca domeniul de activitate al firmei este productia sau comercializarea de mobilier, adresa sitului ar trebui sa fie www.mobilier-numefirma.ro in loc de www.numefirma.ro . E preferabil ca cei doi termeni sa fie separati de „-” si nu de „_” sau sa fie legati. Denumirea domeniului este foarte importantă în calculul Pagerankului

Conţinutul

Este extrem de important in calcularea relevantei unei pagini pentru o cautare. Textul trebuie sa contina cuvintele cheie pt care optimizăm situl. Insă procentul de cuvinte cheie nu trebuie să depăşească anumite limite, pt că altfel, situl va fi penalizat de catre motorele de căutare ca ” SPAM

     Trebuie să menţionăm şi faptul că motoarele de căutare nu pot „vedea” imaginile de pe sit. Un sit numai cu imagini, fără text explicativ, nu va fi înţeles. Chiar dacă un sit va arăta bine, s-ar putea să nu afle nimeni de el. Optati pentru simplitate, mesaje clare, şi informaţie bine structurată.

Linkuri

Link-urile catre websit. Google consideră că o pagină este cu atât mai importantă ( şi deci va fi listată pe o poziţie mai bună ) cu cât sunt mai multe legaturi către acea pagină. Pentru a obţine aceste linkuri, aveţi mai multe posibilitaţi:

  • Să înscrieţi websitul in directoare web;
  • Să faceti schimb de linkuri;
  • Să cumpăraţi linkuri
  • Să creaţi conţinut care să merite a fi referit pe alte situri
  • Publicarea de articole pe diverse situri.

     Nu toate aceste linkuri au aceaşi valoare. Sunt mai valoroase acele linkuri care vin de pe pagini a caror conţinut includ cuvinte cheie relevante şi pentru domeniul dv.

Pentru o cotatie de pret, detalii sau comenzi completati formularul de mai jos. Va vom raspunde in cel mai scurt timp.

Cititi si articolele:

Nume:
Telefon:
Email:
WEB site
Mesajul dv:

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>