Rata de conversie a traficului

Rata de conversie a traficului este un indicator ce masoara capacitatea unui site de a transforma vizitatorii in clienti, Este raportul intre numarul de vizitatori si numarul de clienti (la site-urile cu vanzare de produse si servicii) sau intre numarul de vizitatori si numarul de clickuri pe reclamele adsense (la site-utile ce includ reclame GoogleAdsense ori alte reclame). In contul GoogleAdsense exista un raport ce prezinta rata de conversie.

Daca de exemplu aveti o suta de vizitatori iar dintre ei unul devine client, aveti o rata de conversie de 1% Daca 9 vizitatori devin clienti, aveti rata de conversie de 9% .

Desigur ca e de dorit o rata de conversie cat mai mare. Aceasta se face in principal prin targetarea cat mai exacta a clientilor dispusi sa cumpere produsul sau serviciul. Acest lucru se realizeaza pe site prin tehnici SEO prin alegerea adecvata a cuvintelor cheie.

Nu confudati Rata de conversie a traficului cu ROI = Return on Investment sau Rate of Return (ROR) sau Rate of Profit procentul de bani castigati sau pierduti ( realizati sau nerealizati) relativ la o suma de bani investiti