QR code

QR code (abreviat de la Quick Response code – codul de răspuns rapid ) este un tip de cod de bare matricial (bidimensional) proiectat pentru a fi citite de smartphone-uri . Codul este format din module aranjate intr-un model pătrat pe un fundal alb. Informaţii codificate poate fi text, un URL , sau alte date.

Creat de filială companiei Toyota, Denso Wave în 1994, codul QR este una dintre cele mai populare tipuri de coduri de bare bidimensionale. Codul QR a fost conceput pentru a permite decodarea conţinutului acestuia foarte rapid.

Tehnologia este utilizata frecvent în Japonia şi Coreea de Sud , Marea Britanie, si tinde sa se extinda rapid in toata lumea.

QR-code Functionare

Prezentare generala

Iniţial QR code era folosit pentru urmarirea pieselor în procesul de fabricare a autovehiculelor. Din 2011 insa, sunt folosite într-un context mult mai larg. Utilizarea se extinde de la urmărirea produselor comerciale la etichetarea produselor in magazin.

Multe dintre aceste aplicaţii ţintesc utilizatorii de telefonie mobilă prin intermediul tagging-ului mobil. Utilizatorii pot primi mesaje text, adăuga o carte de vizită de contact, deschide un site, sau scrie un e-mail sau mesaj de tip text după scanarea codurilor QR.

Aplicatii pentru scanarea codurilor QR pot fi găsite pe aproape toate dispozitivele smartphone.

Un QR code te trimite instantaneu prin intermediul camerei telefonului mobil la adresa site-ului sau iti furnizeaza diverse informatii, fara a fi necesara tastarea informatiei in browser.

Pentru a scana un QR code, ai nevoie doar de un telefon mobil compatibil (de tip smartphone cu acces la internet) si de un soft de citire gratuit.

Click aici pentru a va genera propriul QR Code ( URL, Carte de vizita, Mesaj )

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>