Link Building

Este procesul de obtinere a link-urilor catre site-ul propriu, in scopul optimizarii site-ului pentru motoarele de cautare ( SEO )

Google,  consideră că o pagină este cu atât mai importantă ( şi deci va fi listată pe o poziţie mai bună ) cu cât sunt mai multe legaturi către acea pagină.  Nu toate aceste linkuri au aceaşi valoare. Sunt mai valoroase acele linkuri care vin de pe pagini a caror conţinut includ cuvinte cheie relevante şi pentru domeniul dv. Aceste link-uri se obtin in mai multe feluri:

  • inscrierea website-ului in directoare web
  • prin schimb de linkuri (link-exchange
  • cumparare de linkuri
  • crearea unui conţinut care să merite a fi referit pe alte situri
  • publicarea de articole pe diverse situri.

Trebuie spus ca nu toate link-urile au aceasi valoare. Un link obtinut prin link-exchange este mai putin valoros decat un one-way-link – un link care vine catre site-ul dv, fara sa aiba un link reciproc corespondent.

De asemenea link-urile care vin de pe pagini ce trateaza subiecte apropiate sunt mai valoroase. Adica daca site-ul dv. este despre constructii, link-urile care vin de pe site-uri de constructii sunt mai valoroase.

Nu in ultimul rand, cu cat pagina de pe care se obtine link-ul are un Pagerank mai mare, cu atat este mai valoros si link-ul. Se poate obtine astfel un transfer de pagerank, o crestere a pagerank-ului site-ului propriu.