Forum

     Un Forum ( de discutii) este un Web site unde comunitati de pe internet discuta probleme de interes comun.

     In Roma antica forumul era o piata publica unde se intalnea lumea pentru a discuta problemele cetatii.

     In cazul nostru, un forum, este un web site, un loc pe internet, de intilnire a unor persoane care au interese comune, legate de topica forumului. Un forum de discutii se aseamana cu un Chat cu camere grupate pe teme de discutii, cu diferenta principala ca membrii participanti la discutii nu sunt on-line in acelasi timp.

     Pentru a participa la discutii pe un forum trebuie sa va inscrieti in aceea comunitate. Inscrierea se face completand un formular. Datele cerute pentru inscriere sunt in general:

Regulamentul Forumului   

     Pantru a nu fi exclus dintr-un forum trebuie respectat Regulamentul Forumului. Acesta este un set de reguli ce pot contine reguli de comunicare – folosirea unui limbaj corespunzator , ramanerea ” on topic ” adica mesajele postate sa fie in cadrul subiectului tratat de forum.

Utilizatorii Forumului

  • Administratori – de obicei sun webmaster-ii forumului de discutii. Se ocupa de partea tehnica a forumului si detin controlul asupra lui. Pot sterge sau edita un raspuns in cadrul unui subiect de discutie. Pot sa baneze ( sa ridice dreptul unui user de a posta) un user.
  • Moderatori – Moderatorii sunt utilizatori care cunosc foarte bine domeniu despre care se
    discuta pe forum. Sunt selectati dintre user-ii forumului de catre administratori.Un user poate deveni moderator asa cum orice moderator isi poate pierde dreptul de a modera o sectiune.
  • User-i sau Utilizatori – Pot posta comentarii sau deschide noi subiecte pe forum.

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>