Conexiunile clientilor sunt importante acum pentru rezultatele Google

Chris Crum | Staff Writer

Google pune rezultatele sociale in MIX

     Daca sunteti una dintre acele persoane inca sceptice fata de utilizarea mediei sociale in afaceri, s-ar putea sa fiti interesati sa aflati ca Google Social Search – nu mai este un experiment.  Desi inca are eticheta beta. Toti stiam ca se va intampla mai devreme sau mai tarziu, dar acum s.a intimplat.

     Poate ca oamenii vedeau deja rezultatele de căutare diferite de la un altul înainte, dar acum se intampla cu adevarat. Acum Google conecteaza rezultatele bazate pe grupurile sociale ale individului în fiecare lista de cautare – SERP. Acest lucru este unul din multele lucruri ce determina schimbari in SEO, si s-ar parea ca orice afacere care se doreste sa joace un rol in cautarile Google, va trebui sa faca bine sa aiba cat mai multe conexiuni stabilite posibile, prin intermediul site-urilor  si a uneltelor sociale.

     Trebuie sa aveti in minte ca cercul social, se bazeaza pe informatii pe care Google le are din contul dv. Puteti sa va vedeti lista de conexiuni , oricand din contul dv. Google ( presupunand ca aveti vre-unul ). Extrage informatiile din contactele dumneavoastra, si din orice serviciu pe care l-ati listat in profilul dumneavoastra Google ( presupunand ca aveti servicii listate in profilul dumneavoastra. Daca ati lista Twitter de exemplu, (conexiunile Facebook nu sunt publice) Orice persoana la care sunteti conectat, prin unul din aceste servicii,  influenteaza rezultatele cautarii.

     Gandirea lui Google este ca, daca utilizatorul este conectat la anumite persoane, rezultatele care vin de la aceste persoane, vor avea relevanta pentru ca le cunoaste si are incredere in ele. Google spune

” Puteti sa imbunatatiti rezultatele cautarii sociale, pentru prietenii tai si contactele tale prin a va lega la continutul pe care l-ati creat, precum bloguri, poze, clipuri video din profilul dv. Google”

” Ne-am distrat copios cu cautarile sociale. Este sezonul bebelusilor aici in echipa noastra – doua dintre noi au unul mic, si un al treilea e pe drum.”

– A publicat compania intr-un anunt.

” Toti suntem pregatiti sa devenim parinti pentru prima data, si avem o gramada de intrebari. Asa ca, ce facem ? Cautam pe Google, desigur. Cu cautarea Sociala, cand cautam dupa  [cantece de leagan], [scutece], etc… nu primim numai obisnuitele site-uri cu opinii ale specialistilor, gasim si pagini relevante de la prieteni si contactele noastre. De exemplu, daca unul din prietenii mei a scris un blog unde vorbeste despre un minunat magazin pentru copii care se gaseste nu stiu unde, acesta s-ar putea sa apara in rezultatele cautarii mele sociale. As putea probabil sa gasesc si alte texte, dar blogul prietenului meu, este mai relevant pentru ca cunosc autorul si am incredere in el.”

Aparitia in rezultatele cautarii sociale inseamna:

  1. Asigura-te ca ai toate link-urile importante in Profilul Google
  2. Fa cate de multe conexiuni poti
  3. Incurajeaza clientii sa te urmareasca prin retelele sociale. (follow pe twitter, de ex.)
  4. Participa in media sociala, astfel incat oamenii sa te abordeze.
  5. Incurajeaza partajarea continutului ( sunt o gramada de butoane disponibile pentru media sociala
  6. Include informatii din retele sociale pe carti de vizita, etc.
  7. Include informatii din retele sociale in reclama pe care o faci
  8. Exista probabil multe alte idei in domeniu ( daca aveti vre-unele, impartasiti-le cu noi).

     Google Social Search nu se termina cu o cautare simpla pe web. Ei o adauga la image search – cautarea de imagini, si cine mai stie unde.

     Tineti minte ca rezultatele sociale vor fi totdeauna marcate ca atare in SERP la Google. Ele vor fi acompaniate de un titlu – „results from your social circle”. – „rezultate din cercul tau social”. Este inca un lucru pentru care sa existe competitie pentru SEO traditional. Din aceasta cauza, socializarea este atat de importanta.

     Google a facut o multime de pasi in ultimii ani, care par a duce in a se transforma in propria sa retea sociala. Pe masura ce tot mai multi oameni obisnuiti incep sa realizeze ca caracteristicile, sociale sunt integrate din ce in ce mai mult in cautarile lor zilnice, se pot vedea pe ei angrenati in a utiliza mai mult google ca unealta sociala, decat ca simpla cautare.

Etichete:  

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>