Blog

Este un websit in care intrarile se fac in format de jurnal si sunt afisate in ordine invers cronologica, adica, ultimele se publica in fata. Blogurile furnizeaza de obicei stiri si comentarii relativ la un subiect. Exista bloguri personale.Un blog tipic contine text, imagini si linkuri catre alte bloguri, websituri sau alte media cu legatura cu topica blogului. Majoritatea blogurilor sunt textuale, altele sunt focalizate pe fotografii ( fotoblog ), video ( vlog ), sau audio ( podcasting ).

(traducere adaptata dupa wikipedia)

     Blog AdrianMaxim.ro Asa cum rezulta din definitia de mai sus, un blog este un site. El poate contine o singura pagina, cea in care posturile apar in ordine cronologica inversa, dar poate contine si mai multe pagini, cu informatii diverse, de exemplu pagina „contact” sau „despre” . Un exemplu de astfel de blog este AdrianMaxim.ro – blogul Consilierului Judetean Brasov Adrian Maxim.

Blog Euro Modul      De asemenea un site poate contine un blog, o pagina – agenda. Site-ul companiei Euromul SRL are un blog de stiri  integrat in perfect cu design-ul site-ului.

     Am putea astfel definii un blog ca un site in care pagina de aterizare – pagina home – contine posturi sau articole in ordinea „ultimul publicat primul vazut”.

Una din caracteristicile principale ale blogului este INTERACTIVITATEA. De obicei, in articolele publicate pe blog se poate lasa un comentariu, care poate fi moderat de atre autor sau administratorul blogului. Daca acesta considera comentariul adecvat, il poate publica pe blog.

Alta caracteristica importanta a blogului, este posibilitatea de a publica cu usurinta articole pe blog. Acest lucru se face prin intermediul unui site de administrare numit CMS – Content Management Sistem. Editarea articolelor este usoara, asemenatoare editarii documentelor in MS Word.

Cele mai cunoscute aplicatii ale blogului:

  • Pagini Personale – Site-uri personale de tipul agendelor. Gradul mare de interactivitate permis de blog, usurinta de a comunica si nu in ultima masura libertatea mai mare de exprimare in internet, au determinat pe multi politicieni si ziaristi sa-si deschida propriul blog. Exemple – lidia-handabura.eu .
  • Ziare si reviste electronice
  • Pagini de stiri sau evenimente – asociate diverselor publicatii sau site-urilor comerciale. Prezenta unui blog pe site permite o mai buna cunoastere atat a companiei de catre consumatori, cat si a parerii consumatorilor despre produsele companiei. Se poate crea o legatura mai adanca si mai putin formala.
Etichete:  

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>