Adresa IP

     Este un numar utilizat de catre echipamentele ( calculatoare, imprimante, routere, modemuri, camere web) ce apartin unei retele ce le permite sa se identifice si sa comunice intre ele.

IP (Internet Protocol) este un protocol care asigură un serviciu de transmitere a datelor, fără conexiune permanentă. Acesta identifică fiecare interfaţă logică a echipamentelor conectate printr-un număr numit „adresă IP”. Versiunea de standard folosită în majoritatea cazurilor este IPv4. În IPv4, standardul curent pentru comunicarea în Internet, adresa IP este reprezentată pe 32 de biţi (de ex. 192.168.0.1). Alocarea adreselor IP nu este arbitrară; ea se face de către organizaţii însărcinate cu distribuirea de spaţii de adrese. De exemplu, RIPE este responsabilă cu gestiunea spaţiului de adrese atribuit Europei.

Internetul este în proces de evoluţie către versiunea următoare de IP, numită IPv6, care practic aşteaptă un utilizator major, care să oblige folosirea acestei versiuni superioare şi de către alţii. Ramurile Ministerului Apărării al SUA (DoD) au anunţat ca în decursul anilor 2009 – 2011 vor înceta relaţiile cu furnizorii de servicii Internet care nu folosesc IPv6.

citeste mai mult in wikipedia

citeste si:

  • Afla adresa IP a ta – Aflati adresa IP a dumneavoastra pe internet.
  • Afla IP-ul unui domeniu – Aflati adresa IP a unui domeniu.
  • IP = Internet Protocol – Este o metodă sau un protocol prin care datele sunt trimise de la un calculator la altul prin intermediu Internetului

Lasati un raspuns

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>